Taigen:
- 1 dl piima
- 30 g pärmi
- 75 g ricottat (vm 8-10% kohupiima)
- 1 sl oliiviõli
- 0,5 dl vedelat mett
- 1 tl kardemoni
- 1tl kaneeli
- 0,5 tl meresoola
- 0,5 sl röstitud jahvatatud linaseemneid
- Kuskil 2 kl täisteranisujahu
- Purustatud mandleid, seemneid, kookoshelbeid vms pealeraputamiseks
Täidis: - 125-150 g ricottat
- 1,5-2 sl kaneeli
- 40-50 g tükeldatud tumedat šokolaadi
- 2-3 sl roosuhkrut
- 1 lahtiklopitud muna
- (Rosinaid)
Retsept on võetud siit. Veidi kohendatud.
Tee nii:
1. Murenda pärm kaussi.
2. Soojenda piim potis nõrgal tulel käesoojuseni.
3. Sega leige piim 75 g kohupiimaga, vala segu pärmile ning liiguta, kuni see on sulanud.
4. Lisa mesi, kardemon ja sool ning liiguta segi.
5. Vala sisse röstitud jahvatatud linaseemned ja jahud.
6. Sõtku tainast, kuni see on ühtlane ja lööb kausi servadest lahti.
7. Kergita tainast soojas kohas räti all 30-40 min.
8. Tõsta tainas kausist ning sõtku ühtlaseks. Rulli jahusel laual õhukeseks ja nelinurkseks.
9. Määri peale kohupiim.
10. Raputa üle kaneeli, suhkrute ja šokolaaditükikestega. Kes soovib, võib täidise hulka visata ka pestud rosinaid.
11. Rulli tainas tihedalt kokku ning lõika u 2 cm viiludeks.
12. Lase neil rätiku all veel 30 min kerkida.
13. Pane ahi 250 kraadi juurde sooja. Pintselda saiu lahtiklopitud munaga ning puista peale hakitud mandleid, lina- või seesamiseemneid, kookoshelbeid vm meelepärast.
14. Küpseta saiu ahju keskosas 6-7 min.
Tänud retsepti eest! Tegin kogemata neid kaneelirulle rukkitäisterajahuga, aga ka nii tulid väga head välja!
ReplyDelete